Spelen in een harmonieorkest biedt een uitgelezen kans om talent te ontwikkelen, mooie muziek te maken en samen concerten te geven.
Muziek maken is niet leeftijdsgebonden: iedereen is welkom! Misschien speel je al een instrument en ben je opzoek naar een uitdagend orkest, of je hebt al een tijdje niet gespeeld en wilt je oude hobby weer oppakken: het GMK is de plek waar dat kan. Ook mensen die nog geen instrument bespelen, maar dat wel willen, zijn welkom.

Geschoolde muziekleraren, een goede opleiding is de basis van jarenlang speelplezier! Daarom werken wij samen met het Kunstkwartier.
Een eigen instrument is niet altijd vereist, want instrumenten zijn op verschillende plaatsen te huur. Ook binnen de vereniging zijn hiervoor mogelijkheden. Omdat er verschillende orkesten zijn, kun je meedoen op je eigen niveau. Dit biedt aan iedereen de kans om in te stappen en zo blijft de vereniging laagdrempelig.

Jeugd:
Voor kinderen vanaf 7 jaar biedt  Sjors Creatief en Kies je instrument (samenwerking met Kunstkwartier) een mooie gelegenheid om kennis te maken met muziek maken.
Een goed moment om bij ons te starten met je muziekopleiding, bijvoorbeeld fluit, klarinet, trompet, slagwerk, saxofoon, is als je in groep vijf tot acht van de basisschool zit. Voor de blazers hangt de keuze van het instrument af van de ontwikkeling en de stand van je gebit en je lippen. De slagwerkers gebruiken thuis een oefen-pad om te zorgen dat je buren niet teveel last hebben als jij oefent.
Klik hier voor een voorbeeld van de tarieven voor muziekles.

Repeteren:
Zonder oefenen kan er geen goed concert worden gegeven. Elke woensdagavond is er dan ook een repetitieavond. Van 18.30 uur tot 19.30 uur speelt het Aspirantenorkest. Van 19.45 uur tot 22.00 uur repeteert het Harmonieorkest. Elk orkest heeft een eigen dirigent, die het beste uit het orkest wil halen.

 

Meer informatie?
Will Cooijmans: info@gerwensmuziekkorps.nl

Kom woensdagavond binnenlopen bij gemeenschapshuis D’n Heuvel in Gerwen. Er is altijd wel iemand die je te woord wil staan!