Spelen in een harmonieorkest biedt een uitgelezen kans om talent te ontwikkelen, mooie muziek te maken en samen concerten te geven.
Muziek maken is niet leeftijdsgebonden: iedereen is welkom! Misschien speel je al een instrument en ben je opzoek naar een uitdagend orkest, of je hebt al een tijdje niet gespeeld en wilt je oude hobby weer oppakken: het GMK is de plek waar dat kan. Ook mensen die nog geen instrument bespelen, maar dat wel willen, zijn welkom.  De contributie bedraagt € 132,- per jaar en € 198,-  voor een lidmaatschap inclusief huur instrument. Voor jeugdleden geldt een korting van 50%.   

Geschoolde muziekleraren, een goede opleiding is de basis van jarenlang speelplezier! Daarom werken wij samen met het Kunstkwartier.
Een eigen instrument is niet altijd vereist, want instrumenten zijn op verschillende plaatsen te huur. Ook binnen de vereniging zijn hiervoor mogelijkheden. 

Jeugd:
Voor kinderen vanaf 7 jaar biedt de workshop De Muzikale ontdekking via ActiefNuenen en Kies je instrument (samenwerking met Kunstkwartier) een mooie gelegenheid om kennis te maken met muziek maken.
Een goed moment om bij ons te starten met je muziekopleiding, bijvoorbeeld fluit, klarinet, trompet, slagwerk, saxofoon, is als je in groep vijf tot acht van de basisschool zit. Voor de blazers hangt de keuze van het instrument af van de ontwikkeling en de stand van je gebit en je lippen. De slagwerkers gebruiken thuis een oefen-pad om te zorgen dat je buren niet teveel last hebben als ze oefenen.
Klik hier voor een voorbeeld van de tarieven voor muziekles bij Kunstkwartier.

Repeteren:
Zonder oefenen kan er geen goed concert worden gegeven.
Elke woensdagavond is er dan ook een repetitieavond. Van 19.45 uur tot 22.00 uur repeteert het Harmonieorkest in D’n Heuvel.

Sinds anderhalf jaar hoort Casual Blue bij het GMK. Dit is een enthousiaste club muzikanten,  die in een gezellige sfeer lekker muziek maken. Het repertoire bestaat uit een mix van top 2000 muziek.
De repetitie is op maandagavond in het Nuenens College, Sportlaan 8, Nuenen. Meer info: Elly Sanders: infocb@gerwensmuziekkorps.nl

Meer informatie over het GMK?
Ledenwerving: Helma Lenarts en Heleen de Rijke: pr-werving@gerwensmuziekkorps.nl 
Secretariaat: Will Cooijmans: info@gerwensmuziekkorps.nl
Kom woensdagavond binnenlopen bij gemeenschapshuis D’n Heuvel in Gerwen. Er is altijd wel iemand die je te woord wil staan!