Bevrijdingsconcert 22 september 2019

Precies 75 jaar geleden werd Nuenen bevrijd van de Duitse bezetter. In het weekend van 20 t/m 22 september viert Nuenen de bevrijding.
Er vinden op deze 3 dagen allerlei activiteiten plaats in en rond ’t Klooster.

Op zondagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur is er een groots Bevrijdingsconcert waaraan deelnemen: Het Gerwens Muziekkorps, Het Nuenens Mannekoor, Zanggroep Midòre, een combo en William Kersten.

 

Inhoud concert:
Voor de pauze is het thema “Oorlog”, met o.a. muziek uit de musical “Miss Saigon” en het prachtige werk “The story of Anne Frank” (vioolsolo van Jasmijn van Wijnen).
Na de pauze wordt de sfeer lichtvoetiger: het thema is dan “Bevrijding” in de ruimste zin van het woord. Orkest, koren en combo laten werken horen als “Ode an die Freude” en de “Jupiterhymne”, maar swingen ook met liedjes van Cole Porter, Andrew Sisters, Frank Sinatra, The Beatles en Thé Lau.
Een speciale rol is hierbij weggelegd voor professioneel zanger William Kersten die o.a. heeft opgetreden als leadzanger bij de Top 2000 Live Band.

De toegang is gratis. Om 14.30 uur gaat de deur van de theaterzaal open. Indien de zaal vol is, is er de mogelijkheid om het concert live te volgen op een groot scherm op het Rabobankplein.